Една одисея в България през 2010

Ето, че измина още една интересна година, в която се случиха какви ли не неща. Най-важното от тях разбира се е, че на 29.12.2010 се роди малката Ивелина и утре ще си я взема у нас заедно с майка и. Останалото съм описал в разкази, но май е най-добре да ви ги припомня. И така…..

ЯНУАРИ

С приятелите си спретнахме един фотопленер в село Косово. Намръзнахме се добре, но пък за сметка на това си изкарахме чудесно. Снимахме заснежени планини както и нощни снимки.

ФЕВРУАРИ

На Тодоров ден снимахме надбягвания с коне край Ракитово и Костандово, а също така не пропуснахме да посетим яз. Белмекен.

В последния ден от месеца посетихме Голямата косматка, Бузлуджа и Шипка. Времето беше много хубаво и тази разходка ни се отрази прекрасно на всички. през Свети Константин.

На Шипка всичко беше спокойно.

МАРТ

Въпреки снега, се събрахме 2 коли народ и си направихме малко пътешествие до яз. Батак Поснимахме се и когато последните слънчеви лъчи се скриха бяхме вече по домовете си.

АПРИЛ

През Април имахме 2 пътешествия. първото беше само с двама участника и ни отвя към Копривщица.

На връщане минахме през местноста Оборище край Панагюрище.

Второто пътешествие през този месец ни откара доста по-далече с много много повече хора. Фотопленера в Керкини – Гърция. Снимахме коне и най-вече птици, и въпреки че не сме птичари преживяното през този ден трудно може да се опише с думи.

Не си мислете обаче, че тези снимки стават с обикновен обектив. Имах уникалния шанс да изпробвам Сигма 150-500 (ако не бъркам).

Накрая всички се снимахме в обща снимка за спомен от това хубаво място.

ЮНИ

Невероятният фотопленер Беглика, организиран от Артин и Ани ни събра отново за да изживеем един уникален уикенд.

Вечерите бяха съпътствани от цър пър и дълги разговори за живота, вселената и всичко останало около масата.

ЮЛИ

Месецът, през който посетих за първи път Седемте рилски езера и ги изкачихме всички без изключение. За съжаление лифта довежда ичключително много хора и е невъзможно да се направят добри снимки.

АВГУСТ

Бяхме планицали да изкачим вр. Мусала, но тази седмица времето там не беше на наше разположение. Насочихме се в съвсем друга посока и посетихме Карлово, Калофер и Сопот.

Имахме още време и затова решихме да се отбием до паметника Бузлуджа и Шипка. Аз и без това имах голям мерак да влезна в него.

ОКТОМВРИ

18.10.2010 рано сутринта към 04:30 АМ тръгваме за яз. Кърджали. Надяваме се времето да ни осигури поле за действие и не оставаме разочаровани.

Не пропускаме да посетим и Дяволския мост. Никога не сме ходили там, а мястото е наистина красиво.

Разходката ни продължава дори след като пътя вече го няма. През тази седмица пътят свърши 3 пъти.

НОЕМВРИ

Последната среща. Велинград – една година по-късно.


Това е всичко за тази година. Дано другата да е още до-хубава. Весели празници и честита нова 2011 година. Наздраве.

Ако сте харесали публикацията, можете да напишете коментар, както и да оставите адрес със своята гледна точка по въпроса.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply