ЕМАГ и тяхната ‘коректност’

По принцип не съм настроен негативно към този търговец, хубаво е да има такива, които свалят цените на стоките, особено когато са чужденци. Така нашите търговци не могат да правят картели и трябва да се съобразяват с пазарната икономика.

Откакто е отворил врати магазина, имам около 20 поръчки, къде дребни, къде по-големи, и до сега не съм имал проблеми, винаги пристигат бързо, безплатна доставка, ниски цени. До деня, в който си поръчах 3 компютърни компонента 19.05.2016

emagБеше четвъртък и аз се надявах в петък нещата да пристигнат, събота и неделя да сглобя компютъра на детето. След няколко часа получих мейл, че частично ще изпълнят поръчката ми. Тук искам да отбележа, че вече бях изградил доверие в магазина и платих с кредитна карта. В петък дойде процесора и паметта, куриера ги остави, отбеляза че всичко е платено и офейка. Отварям аз пакетите и се оказва, че са ми изпратили памет за лаптоп. Звънкам веднага и съобщавам за грешката, първоначално се опитаха да ме изкарат мен виновен, но аз бях настоятелен и върнах паметта. Дойде куриер, взе я и зачаках замяната. Междувременно след 3-4 дни пристигна и дъното. Ето че вече имам дъно и процесор, свалих 4ГБ от другия ми компютър и ги сложих на този с намерението като дойде истинската памет, да си я върна обратно. Започна великото чакане, през което получих емайл, после смс, че пратката ще ми бъде доставена от куриер едикога си. Звънях по телефона, казаха ми че срока е 14 дни.

И така, около 20 дни след датата на поръчката, ми се обажда служител от Емаг, да ми обясни, че паметта която съм си поръчал я няма на склад и можели да ми върнат парите. Малко ядосан, но се съгласявам понеже явно нямам друга опция. Затварям телефона и влизам в сайта, където проверявам наличностите, и хоп какво да видя, въпросната памет е налична, но вече не е на промоция от 54.99лв, а цената й е станала 69.99.

Звъня обратно и питам защо ме лъжат, че няма налияности, от там хън мън… ще видим…..ми то може сега да се е отказал някой… ми ще ви се обадим след малко като проверим. Обясних, че искам да си изпълнят задълженията и да ми изпратят паметта както и че очаквам обратно да ми се обадят, дадох си номера. Естествено никой не ми се обади. Върнаха ми сумата от 54.99лв, но памет не получих.

Към днешна дата, 14.06.2016 паметта още е налична. Мислех още тогава да я поръчам, и като дойде да я върна с обяснението, че на лъжци повече нямам доверие, но не съм такъв човек.

emag2Знам, че каквото и да кажа, ще бъде глас в пустиня, затова пиша в блога си. Моя съвет към пазаруващите от емаг е: Купувайте, но имайте едно на ум, никога не плащайте предварително, ВИНАГИ проверявайте стоките пред куриера и търсете правата си при проблем. Освен това сравнявайте промоциите с други магазини, защото понякога се оказва, че продукта, който е на промоция е по-скъп от същия продукт на друго място без промоция.

Leave a Reply