Промоцията на Петрол

По случай 80 годишнината си, компанията Петрол обяви промоция като издаваше карти с 8ст намаление от цената на горивата. Аз по принцип рядко зареждам там макар да съм чувал доста добри отзиви. И така един ден случайно минавайки, реших да напълня резервоара. Казаха ми за промоцията и аз въодушевен си взех картата. Не обърнах внимание на цената на дизела в този момент.

На другия ден обаче минавайки покрай същата тази бензиностанция и забелязвам, че цената е с 3 стотинки нагоре, което автоматично прави промоцията не чак толкова атрактивна.

Следващото ми зареждане беше в същата тази бензиностанция, където ме уведомяват, че промоцията ще важи до 15-ти септември или нещо такова не си спомням точната дата. След тази дата ще важи само през събота и неделя. Казвам си пак е нещо, по-добре събота и неделя отколкото никога. Цената пак беше с 3 стотинки нагоре и кат сметнах се оказа, че на пълен резервоар, печеля 2.50лв, което е по-малко от 1 литър. Замислям се дали си заслужава да карам до Петрол за 1 литър защото ми е малко в страни от маршрута.

Третото ми пълнете в тази бензиностанция беше последно. Цената на горивата беше с 5 стотинки по-висока от цената в другите бензиностанции. Т.е. реално зареждам с 3 а не с 8 стотинки намаление. Освен това и втория и третия пък когато зареждах, смятах разхода (това го правя винаги защото винаги пълня до горе) и нещо не ми излезе сметката. Колата е започнала да годи с около 0.7 литра повече от преди. Засичането става винаги по един и същ начин. Пълня докато може и минавам 600 км, деля на количеството заредено гориво и получавам точна справка.

Решавам да направя няколко зареждания на друга бензиностанция. Пълня до горе, засичам, пак пълня и пак засичам. Еми има си разлика и колата ми се върна към нормалния си разход. Много е вероятно да съм попаднал на кофти доставка, но за мен промоцията на Петрол свърши. Оставям картата на тезгяха, а тя е валидна 2 години. Аз няма да се възползвам повече от промоцията, а вие сами решавате кое е най-добро за вашият автомобил.

 

One Response to “Промоцията на Петрол”

  1. Nasko каза:

    Мано… успях да напълня 27-литрова туба с 30 литра нафта от Лукойл Ботевград!…!?…

    …..

Leave a Reply