Крез Пазарджик – Пазаруване с едно на ум

Магазин КРЕЗ – Пазарджик е вероятно най-известният магазин в региона. Аз лично пазарувам в него от създаването му, преди това пазарувах в Практикер и други магазини в Пловдив. Магазина е доста добре зареден, както се казва има от пиле мляко, а ако някаква стока не се предлага, то лесно може да си я поръчате и ще ви я доставят без проблем.
Първоначално работеше само магазина на стадиона или някъде до квартал Устрем на околовръстното. След няколко години успешна работа се отвори и новия така наречен Хипермаркет Крез, а старото магазинче кръстиха Строймаркет Крез. Наскоро хипермаркета беше разширен, а гамата продукти задминава 13 000.


Винаги ми е било приятно да пазарувам в този магазин, след работа минавам почти всяка вечер задължително през него. По мои груби сметки съм оставил в него около 20 000 лв. Имайте предвид, че аз съм си обикновен човек, не съм търговец, не съм майстор, нямам фирма за строителни услуги.

И така в един слънчев ден реших да си закупя машина, която не присъства в асортимента на Крез – Пазарджик. Разгледах какво се продава из мрежата и след като вече бях сигурен какво искам, отидох в магазина и си поръчах машината. Тук искам да отбележа, че можех да си я купя и от друго място, но аз предпочетох Крез – Пазарджик. Както винаги машината пристигна без проблем на другия ден, платих, взех я и си тръгнах. Вкъщи обаче когато започнах да работя на нея, установих че има дефект и той най-вероятно е фабричен. Свързах се директно с дистрибутора, изпратих снимки и се разбрахме да отида в местния сервиз в Пазарджик, за да ми напишат протокол за фабричен дефект и с него в Крез за друга машина или връщане на парите.

В Крез обясних, че искам да закупя същата машина но на друга марка, по-скъпа. Те разбира се нямаха и ми предложиха да си купя друго от магазина на същата или по-висока стойност. Политиката на фирмата била да не връща пари. Сега пред мен застана един проблем, аз нямах нужда от друго, което да купя от този магазин, а нямах и заделени други средства за машина. Те обаче нито можеха да ми предложат друга, нито искаха да ми върнат парите. В този момент съжалих, че не я поръчах от emag.bg, където се продаваше същата но с възможност за връщане в 14 дневен срок.

И така връчиха ми ваучър на стойността на покупката ми, който трябваше да похарча в Крез – Пазарджик в рамките на един месец. Т.е. трябваше да си купя нещо за 211лв от което нямах нужда в този момент. От друга страна бях натрупал материал, който трябваше да работя с въпросната машина, която изглежда скоро няма да си купя. Започнах да търся решение на проблема и обявих ваучъра за продажба, но хората сметнаха че трябва да го купят на много ниска цена, въпреки че обяснявах че не съм го получил даром а съм платил всяка една стотинка от него и просто търся някой, който ще пазарува скоро от магазина, за да го употреби, а аз да си дам парите на друго място. Всъщност бях готов да го продам с 20лв отстъпка.

В крайна сметка се свързах с управителя и се разбрахме да си харесам такава машина от друг сайт, а те да ми я доставят и препродадат. Трябваше да действам бързо, избрах първата която ми попадна, а тя струваше 314лв и беше с 5 години гаранция. Доставиха ми я след 4 дни но на 350лв и с 2 години гаранция. И така моята одисея приключи почти успешно.

Сега някой ще пита дали ще продължавам да пазарувам от Крез ? Да, ще пазарувам но винаги с едно на ум. Преди да купя някаква техника от Крез, ще проверя в другите магазини, които предлагат връщане на парите при дефект или неудовлетвореност в 14 дневен скок. Така ще си спестя главоболията, които биха ме сполетели отново и за които нямам време и нерви. Дори днес, докато пиша този текст, си поръчах един циркуляр от друга фирма.

Leave a Reply