Измамници в OLX

Сайта преди се казваше prodavalnik.com, но след като го продадоха се случиха някои неприятни неща. Едно от тях беше премахването на потребителския рейтинг. Това довече до чести измами и загуба на доверие между купувачи и продавачи.  Вече няма от къде да се осведобиш дали даден потребител е измамник или не, което е в ощърб на купувача. От друга страна, дори да бъдеш измамен, няма да кой да се оплачеш и няма кой да защити правата ти. Аз лично съм се опарвал няколко пъти, но последния ми дойде малко в повече и затова реших твърдо преди да купувам, да се свържа в продавача лично по телефона и при възможност да поискам лично предаване. Така смятам че шансовете да бъда измамен отново ще намалеят драстично. Ето какво се случи онзи ден:

Имам 4 канален DVR, който е много китайски, но върши работа. За съжаление изгоря и реших да потърся друг, но малко по-съвременен, който да поддържа и цифрови камери. Спрях се на една обява във въпросния сайт OLX.COM, която имаше следното заглавие „DVR/NVR hikvision“ – цитирам дословно. Цената беше 150лв с хард диск и 70лв без. Реших да взема един без хард диск. Започнах разговор, който че покажа тук абсолютно пълен и без никакви модификации.

Най-горе на снимката се вижда, че пише и TVT след Hikvision. Това беше добавено след като му изпратих скрийншот с обявата. От целя разговор излиза, че аз съм виновен. че аз съм поръчал TVT, а всъщност никога не съм споменавал тази марка. Камерите са ми Hikvision и затова исках такъв DVR. На всичкото отгоре този TVT не работи с цифрови камери и съм принуден да си настройвам камерите в аналогов режим, което влошава и самото качество. Ето снимка на самата обява преди тя да бъде променена:
Снимката е направена с телефона и не е манипулирана по никакъв начин. И така ето малко данни за измамника изнесени от товарителницата:

Явно КОЛЕЖКАТА която е пуснала пратката се казва
Цветан Стефанов Стоев
Пратката е пусната от:
офис София Света Троица на 09.10.2019 12:45:08

Подвизава се в сайта под никнейм „потребител“ и е регистриран през 2018 година, която е доста скоро и което ме навява на мисълта, че е имал и предишни провинения, поради което се е регистрирал на ново.

Leave a Reply